foto Jenny Protzman Fotografie

Wie is Wiebe Eling de Boer?
Ik ben woonachtig in Mantgum in de provincie Friesland.

Momenteel beheers ik de volgende scriptingstalen, programmeertalen en stijlen:
HTML, CSS, Php, Sql, Javascript, XML, SVG, Ajax en WebGL

Daarnaast heb ik veel ervaring in het gebruik van htaccess ter beveiliging en ter preventie van hotlinking. Ook heb ik ervaring met robots texts, html metatags en sitemaps voor de navigatie en zoekresultaten.

Freelance Activiteiten
Ik werk veelal op freelance basis. De meeste projecten waar ik in het verleden aan gewerkt heb, waren voor ZZP'ers, Midden- en KleinBedrijf, particulieren, verenigingen en stichtigingen.

Overige Ervaringen
Ik heb inmiddels zo'n zeven jaar ervaring met het ontwikkelen van websites en het geven van adviezen en instructies omtrent internet activiteiten.

Na de ontwikkeling van mijn eerste eigen website, heb ik in 2008 vrijwilligerswerk gedaan bij een wijkinternetcafé in Groningen. Ik heb toen veel vijftigplussers en digibeten wegwijs gemaakt op het internet.

Van 2011 tot en met 2013 heb ik als vrijwilliger gewerkt bij de stichting Uniastate in het dorpje Bears. Dit dorpje is ongeveer 5 km van Mantgum vandaan. Ik heb daar gewerkt als webmaster, maar ik gaf ook rondleidingen door het historische poortje en de kerk. Bij aanvang in 2011 had deze stichting een zeer duur en slecht webhosting pakket. Op het pakket zat toen een statische website. Ik heb de stichting geholpen over te stappen naar een goedkopere en betere webhost. Hierdoor bespaarde de stichting meer dan 75 euro per jaar. Ook heb ik hun website aangepast en uitgebreid met dynamische en interactieve pagina's.